Maailmakoristuspäev

20. septembril käisid Otepää Gümnaasiumi õpilased oma kodukoha ümbrust koristamas.



Meie piirkond on jälle puhtam, ja seda tänu noortele. Otepää gümnaasiumi 10.-12. klasside õpilased tegid tiiru ümber Pühajärve ja koristasid Apteekrimäe metsa ja rulapargi ümbrust. 2 tunni jooksul koguti 2,5 kuupmeetrit olmeprügi, üle 0,7 kuupmeetri metalli ja lisaks langes saagiks ka üks sohva. Põhiliselt leiti taarat ja ühekordseid nõusid, linna servas tuli koristada ka kodudest metsa alla toodud jäätmeid. Suur tänu noortele pealehakkamise ja pühendumise eest, Otepää gümnaasiumile ning RMK-le hea koostöö eest! Hoiame oma kodukandi puhtana!

Margit Turb
Otepää looduskeskuse keskkonnahariduse spetsialist




Koristustalgutest võtsid osa ka algklassid

1. klassi koolilapsed olid tänasel maailmakoristuspäeval väga usinad. Oma teekonda alustades, arvasime, et me ei leia palju prahti. Kuid meie kurvastuseks oli prügi igal pool vedelemas.
Meie teekond ei olnud pikk - kooliaed (hekk), kooli staadion, Neljakasemägi ja tagasi tulime mööda Koolitare tänavat. See poolteist tundi imeilusa sügisilmaga möödus märkamatult. Kooliaeda tagasi jõudes olime saanud 2 kotitäit prahti.
Kuulsin Neljakasemäel lapsi valjuhäälselt arutlemas, et miks küll praht maas vedeleb kui prügikast on kohe kõrval olemas. Loodame, et oleme saanud juurde klassitäie loodust hoidvaid lapsi.
Lisaks prügikorjamisele pöörasime tähelepanu ka liiklusmärkidele ning kogusime kunsti- ja loodusõpetuse tundide tarbeks värvilisi puulehti.

Oli tegus sügishõnguline hommik.

1. klass ja õpetaja Kaire

Kommentaarid