Rohelise kooli programmi tunnustusüritus-konverents


5. juunil toimus Rohelise kooli programmi tunnustusüritus-konverents Tallinna Rahvusraamatukogus.

Päev algas muusikalise tervitusega Reigo Ahvenalt ja jätkus Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi tervitussõnadega. Konverentsi esimeseks teemaks oli  igaühe looduskaitse, kus  Aveliina Helm (Tartu Ülikool) rääkis sellest, miks on aeg igaühel loodust kaitsta ja kuidas seda teha. Lihtne näide – niitmise asemel heinategu ausse.
Ettekandega esinesid Eco-Schools programmijuht Hak van Nispen tot Pannerden Hollandist ja Litu Kiminski, kes on seotud Soome Eco-Schools („Vihreä lippu“) programmiga. Kiminski viis meid kurssi programmi tegevustega Soomes ning näitas videot, mis oli tehtud „Vihreä lippu“ 20. aastapäevaks.
Päeva lõpus tunnustati haridusasutusi keskkonnateadlikkuse eest ökomärgisega „Roheline lipp“. Rohelise lipu said esimest aastat programmis osalenud koolid, sealjuures ka Otepää Gümnaasium. Oleme selle aasta jooksul teinud palju, et õpilased  ja õpetajad käituksid keskkonnateadlikumalt. Oleme ülimalt õnnelikud ja tänulikud sellise tunnustuse eest.
Üritus oli hariv ja pani veel rohkem  mõtlema selle üle, kuidas juurutada rohelist mõtlemist  kaitsta loodust ja liigilist mitmekesisust.

Rohelist ja päikeselist suve!

Otepää Gümnaasiumi roheliste töörühma nimel
Meriliis Ilves
8.b klassi õpilane



Kommentaarid