Loome uut ja vana

Otepää Gümnaasiumi esimesel korrusel on avatud novembrikuu jooksul õpilastööde näitus, kus saab vaadata selle sügise loomingut, mis on valminud tütarlaste käsitöö tunnis ja 10. klassi keraamikakursuse raames. 
Sügis looduses on üks vägev suurpuhastuse aeg, kõik, mis on oma aja ära elanud, närtsib ja kõduneb, et saada algeks uuele puhkevale. Inimeste poolt tekkinud jäätmed kahjuks nii loomulikul teel ei kao, neid peame ise sorteerima ja viima jäätmejaamadesse. Novembri viimane nädal on sellel aastal üleeuroopaline  jäätmetekke vähendamise nädal, selle raames kutsutakse inimesi üles jäätmeteket vältima ning ressursse säästlikult kasutama. 
4. klasside tüdrukud tegid kuivatatud lavendlist ja piparmündist endale lõhnakoti, mis aitab õhtul rahustavat und tuua ja punusid lõngajäätmetest labases koes kaelaehte.
5. klassi tüdrukud andsid T-särgile uue elu kaltsulõngana ja heegeldasid sellest vikerkaarevärvilised põrandavaibad. Ühtlasi koristati kodus kappidest kõik väikseks jäänud või vanad t-särgid. Aitäh ka õpetajatele, kes meid varustasid ja kapikoristuskampaaniaga ühinesid.
6. klassid viltisid lilltikandis padjad, inspiratsiooni saime oma kooli lillepeenrast. Tegime fotosessiooni ja kavandasime ise mustrid.
7. klassid tegelesid rahvusliku triibuseeliku uurimisega ja õmblesid lapitehnikas riidejääkidest triibulised pajalapid. Aitäh neile, kes on kooli toonud kappi seisma jäänud kangatükke.
8. klassi tüdrukud kudusid kindakirjas põrsad. Selgeks sai kahe lõngaga mustri kudumine 5 vardaga ja ära said kasutatud eelmistest töödest järelejäänud väikesed lõngakerad. 
10. klasside Loovuse mooduli õpilased valmistasid keraamilised seinaplaadid, kasutades mustri loomiseks looduslikke taimi ja lehti. Kõike, mis sügisel pudeneb ja kõduneb. Samuti voolisid savipallist kausid ning kaunistasid need kammkeraamika tehnikas. 

Fotod Mariana Naaber

Ave Kruusmaa,
loovusainete õpetaja




























Kommentaarid